Du är här:Start > Båtar

Båtar

Uppdaterad - 22 januari 2017

Karta vart båtarna ligger finns längre ner på sidan.

Regler:

- Ta väl hand om båtarna och lämna dem som du själv vill finna dem.
- Lås fast ankare och båt noga. OBS! att båtarna även ska fästas i aktern.
- Personer under 18 år ska ha flytväst. Vi rekommenderar också att alla från 18 år och uppåt ska ha flytväst.
- Alkohol i båtarna får inte förekomma.
- Alla ska ha medlemskap i båten eller så ska en medlem i båten ha gästmedlemskap till personen som inte är medlem.

Om inte reglerna sköts kommer det inte bli några båtar att få låna i framtiden. Även personer som inte har följt reglerna kan bli av med sitt medlemskap

Status på båtarna:

Båtar har sjösatts i Edsviken och Fjäturen. För att låna en av båtarna kontakta ansvarig person nedanför.

För att låna en båt i Edsviken och Fjäturen kontakta Christer Jansson:

- 073-9876997
- christer1964jansson@live.se

För att låna en båt i Norrviken kontakta Roger Strömberg:

- 073-9759312
- Observera att båtarna i Norrviken har fått ny plats denna säsong. De
finns vid Roggans Marina vid Rotsunda strand (nära badplatsen).

-----------------------------------------------------------------------------------

Edsviken:

Båtarna ligger vid en egen flytbrygga till höger om båtrampen vid Segeludden. Om man kommer från Sollentunavallen är det bara att följa Strandvägen. Strax innan vägen svänger upp tvärt mot villaområdet tar man av åt vänster in mot båtklubben.

Parkera utan att hindra för de som vill använda båtrampen. En utombordare på upp till ca 4 hästkrafter kan användas på lilla båten och den stora klarar en 8 hästars.

Norrviken:

Båtarna finns vid Roggans Marina vid Rotsunda strand (nära badplatsen). Denna säsong har båtarna fått en ny plats och kartan nedanför stämmer inte. En motor på upp till ca 4 hästkrafter kan med fördel användas till båtarna. Vi hoppas även att i framtiden ha båt i SAFK brygga.

Roggans Marina

SAFK Norrviken

Fjäturen:

Sväng av Frestavägen vid Norrsättra (in på Norrsättravägen). Ta sedan första vänster och fortsätt rakt fram tills ni når en grind till en privat tomt. Parkera längs med vägen. Gena sedan ner genom skogen (åt höger när man kommer på vägen) och följ sedan gärdeskanten åt höger och ner mot sjön. När ni når sjön är ni framme vid båtplatsen.

Observera att det är ej tillåtet att använda bensinmotor i Fjäturen!

Rösjön:

Sväng av Frestavägen vid skylt Södersätra, följ Södersätravägen rakt fram förbi lådsamlingen vid den gula postlådan, sväng andra vänster efter lådsamlingen Nordmannavägen, följ Nordmannavägen tills den kommer ut på Hövdingevägen sväng höger uppför backen, sedan vänster skylt Edsvall, parkera vid kolonilotterna.

Respektera att det är fordonstrafik förbjuden på vägen mot Edsvall annars kan vi mista våran båtplats. Promenera mot Edsvall när vägen korsar motionsspåret sitter en skylt, gå in höger på motionsspåret 25 meter efter grinden till kohagen gå vänster in i skogen följ stigen tills du ser sjön. Där ligger båt nr.5 fastlåst vid ett träd.

Förtöj båten i samma träd och lås fast åror, ankare samt öskar samt gör rent i båten efter fisketuren. Båten skall fästas i aktern, blöter ni årtullarna så är det lättare att få upp årorna ur fästerna. Sitt bara på på akterlådan den håller inte att stå på. Observera att det är ej tillåtet att använda bensinmotor.